Politika privatnosti (Politika zaštite osobnih podataka) donosi informacije o tome koji se osobni podaci korisnika prikupljaju, na koji se način obrađuju, u koje svrhe te kako se štite prilikom korištenja ove internetske stranice kkkzagreb.hr u vlasništvu KKK Zagreb. Politika se primjenjuje na obradu osobnih podataka registriranih korisnika te ostalih neregistriranih korisnika.

1. Koje vrste osobnih podataka prikupljamo i na koji način

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kada pristupite na naše internetske stranice kkkzagreb.hr (na primjer, podatke koje upisujete ispunjavajući obrazac na ovoj internetskoj stranici) ili kad nam se obraćate putem elektroničke pošte. To uključuje i podatke koje upisujete kad se kao registirani korisnik prijavljujete na ove internetske stranice kako bi pristupili sadržajima koji imaju ograničeni pristup.

Podaci pokriveni ovom Politikom privatnosti:

 • ime i prezime
 • korisničko ime
 • email adresa
 • IP adresa
 • vremena korištenja internet stranica
 • ostali podaci koje nam napomenete

Svaki put kad posjetite našu internetsku stranicu, korištenjem Google Analytics sustava (kolačića treće strane), prikupljamo tehničke podatke kao što su vrsta i verzija preglednika, uređaja, vremenska zona i sl. Ovim putem ne prikupljamo osobne podatke, kao što je vaša IP adresa, već dobivamo agregirane informacije o korištenju naše internetske stranice. Više možete saznati u Politici korištenja kolačića.

2. U koju svrhu prikupljamo osobne podatke

Osobne podatke prikupljamo u svrhu:

 • identifikacije registriranih korisnike naše internetske stranice i tako im pružili dodatne sadržaje i informacije,
 • kako bi registriranim korisncima naše internetske stranice mogli slati dodatne publikacije, sadržaje i informacije putem elektroničke pošte.

Vaše osobne podatke obrađujemo za potrebe ostvarivanja boljeg korisničkog iskustva prilikom pregleda sadržaja na našim internet stranicama te kada je to nužno radi naših zakonitih interesa (ili zakonitih interesa treće strane) i radi vaših interesa (na primjer, radi otkrivanja i sprečavanja prevara ili ugrožavanja sigurnosti mreže i informacijske tehnologije) osim u situaciji kada vaša temeljna prava imaju premoć nad navedenim interesima.

3. Kako i kome otkrivamo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke nikada nećemo prodati trećim stranama.

Samo ograničen broj ovlaštenih osoba (primjerice tajništvo, ćlanovi izvršnog odbora, članovi nadzornog odbora, treneri, administratori internetskih stranica) po potrebi ima pristup vašim osobnim podacima. Svi oni dužni su pridržavati se obveze čuvanja povjerljivosti podataka. Radi zaštite osobnih podataka provode se odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere. Ovlaštenim osobama je dopušteno koristiti osobne podatke samo u onoj mjeri u kojoj je to potrebno za izvršenje njihovih zadaća u cilju poboljšanja korisničkog iskustva ili provođenja klupsih aktivnosti te kreiranja dodatnih sadržaja registriranim korisnicima.

Uvid u osobne podatke omogućujemo tijelima državne vlasti i/ili organima za provedbu zakona u slučajevima kada je to određeno zakonom ili radi zaštite naših prava uključujući i naše Uvjete korištenja te za potrebe zaštite naših zakonitih interesa (uključujući i zakonita prava drugih osoba) sukladno zakonskim propisima koji su na snazi.

Vaše osobne podatke možemo otkriti i trećim stranama, uključujući davateljima usluga smještaja internetskih stranica i osobama koje pružaju administrativnu, stručnu i tehničku podršku povezanu s informatičkom tehnologijom i sigurnošću.

4. Gdje se pohranjuju Vaši osobni podaci

Vaši osobni podaci koje mi prikupljamo pohranjuju se u Europskoj Uniji (EU) i Europskom gospodarskom prostoru (EEA). Međutim, za podatke koje prikupljaju treće strane putem kolačića (npr. Google Analytics) općenito se može reći da će putovati iz centra za prikupljanje podataka koji je najbliži lokaciji na kojoj je internetski promet nastao. Znači, moguće je da se podaci, uključujući promet povezan s oglasima, primaju na poslužiteljima smještenim u EEA i upućuju na poslužitelje koji nisu smješteni u EEA. Više informacija o tome naći ćete u Politici korištenja kolačića.

Vaše podatke pohranjujemo na poslužitelje kojima upravlja treća strana (uključujući cloud usluge treće strane) i na naše poslužitelje. Pritom primjenjujemo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke i spriječili neovlašten pristup. Prijenos podataka putem interneta nije posve siguran. Premda činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo vaše podatke, ne možemo vam jamčiti sigurnost podataka koje prenosite koristeći našu internet stranicu; svaki takav prijenos poduzimate na vlastiti rizik. Nakon što primimo vaše podatke, koristimo sigurnosne mjere kojima nastojimo spriječiti neovlašten pristup.

5. Vaša prava i njihova zaštita

Imate pravo zatražiti od nas potvrdu o tome jesmo li ili nismo obradili vaše osobne podatke, kao i primjerak vaših osobnih podataka i/ili priliku da ih ispravite. U nekim okolnostima imate pravo zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke ili, s obzirom na pravo na prijenos podataka, da prenesemo dio vaših osobnih podataka vama ili drugim osobama. Također, imate pravo prigovora određenoj vrsti obrade vaših osobnih podataka. Imate pravo uskratiti nam suglasnost bez ikakvih negativnih posljedica po vas osim što više nećete moći biti registrirani korisnik te tako imati pristup dodatnim sadržajima i informacijama te vam se više neće moći slati dodatne publikacije, sadržaje i informacije putem elektroničke.

KKK Zagreb će, vezano za osobne podatke koji se obrađuju u sklopu internet stranice kkkzagreb.hr, najkasnije u roku od 15 dana od podnošenja zahtjeva, svakom ispitaniku na osobni zahtjev, odnosno njegovih zakonskih zastupnika ili punomoćnika:

 • dostaviti potvrdu o tome da li se osobni podaci koji se odnose na njega obrađuju ili ne,
 • dati obavijest u razumljivom obliku o podacima koji se odnose na njega, te čija je obrada u tijeku kao i o izvoru tih podataka,
 • dostaviti izvatke, potvrde ili ispise osobnih podataka sadržanih u zbirci osobnih podataka koji se na njega odnose, a koji moraju sadržavati i naznaku svrhe i pravnog temelja prikupljanja, obrade i korištenja tih podataka,
 • dostaviti ispis podataka o tome tko je i za koje svrhe i po kojem pravnom temelju dobio na korištenje osobne podatke koji se odnose na njega i
 • dati obavijest o logici bilo koje automatske obrade podataka koja se na njega odnosi.

Ako želite iskoristiti navedena prava, molim vas da nam se obratite na kontakte navedene u daljnjem tekstu. Nadamo se da ćemo moći uspješno odgovoriti na svaki vaš eventualni upit o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke. Vaše je pravo također obratiti se odgovarajućem tijelu koje nadzire zaštitu podataka.

6. Koliko dugo zadržavamo Vaše osobne podatke

Namjera nam je zadržati vaše osobne podatke samo onoliko koliko je potrebno, tj. sve dok ste registrirani korisnik naših internet stranica. Ukoliko više ne želite biti registrirani korisnik zahtjev možete podnesti putem predviđenog obrasca koji se nalazi u izborniku Privatnost ⇒ Podnošenje zahtjeva.

Sve osobne podatke prikupljene uz Vašu privolu brišemo nakon 3 godine nakon ste prestali biti registrirani korisnik, osim onih podataka koje moramo sačuvati do kraja zakonski određenog minimalnog roka.

Napominjemo da vaše osobne podatke koje smo anonimizirali smijemo koristiti bez daljnjih obavijesti.

7. Poveznice na druge internetske stranice i društvene mreže

Naša intenet stranica može nuditi poveznice na mrežne stranice koje nisu pod našim nadzorom. Preporučujemo da se prigodom posjeta stranici na koju vas je odvela poveznica upoznate s postavkama privatnosti te internetske stranice. Mi ne odgovaramo za politiku i praksu drugih društava. Nemamo nadzor i ne odgovaramo za sadržaj, politiku privatnosti i upozorenja o zaštiti privatnosti bilo kojih stranica ili usluga koje pružaju treće strane.

8. Kontakt

Molimo da nam se u slučaju bilo kakvih pitanja obratite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pritužbe u vezi s obradom vaših osobnih podataka od strane KKK Zagreb mogu se također uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).

U slučaju povrede osobnih podataka, bilo slučajnim ili namjernim radnjama od strane fizičkih ili pravnih osoba koje sudjeluju u održavanju i upravljanju naših internetskih stranica, a koja ima značajan utjecaj na osobne podatke korisnika, o tome ćemo obavijestiti nadležnog regulatora sukladno zakonski propisanom roku, kao i korisnike.