Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Natjecanja

Alpe-Adria Cup 2010, Klagenfurt, Gurkerbrücke

Izuzevši se sa nastupa na Končarevom maratonu, a zbog tehnički zahtjevne slalom staze na rijeci Gurk u Austrijskom Klagenfurtu, krenuli smo ranije u subotu 25.09.2010. s namjerom da obavimo bar jedan kvalitetan trening prije nedjeljnog nastupa na istoj stazi.

Cijeli dan pratila nas je jaka kiša pa tako i na treningu u Klagenfurtu gdje je voda non-stop rasla, tako da je rola na stazi već dobrano prijetila našim junacima, a bogme i lovila hekove (zadnji dio) čamaca.

Helmar nam je izišo u susret te dao da spavamo u klubu na toplom i suhom što je bilo lijepo (kad se sjetim da smo mogli spavatim na kiši u šatorima, ko Talijani i Slovaci).

Nedjelja dan trke: prestala kiša, voda dobra i Alpe-Adria kup može početi. Sedam nacija izgleda obečavajuće. Prvo seniori i juniori, U C1 seniorima Matija Marinić osvaja 3. mjesto od desetak natjecatelja. Pobjeđuje Berčić, Slovenac, 2. mj. zauzima Fuks, domaći kanuist, sa malim razlikama.

Više...
 

43. Međunarodni kajakaški maraton Samoborski otok - Zagreb, 2010.

U subotu, 25. rujna 2010. godine, održan je 43. tradicionalni međunarodni kajakaški maraton od Samoborskog otoka do Zagreba, tj. do kanala ispred Kanu kluba Končar na ŠRC Jarun. Nekada je start maratona bio čak u Sloveniji na rijeci Krki (malo iznad ušća u Savu) a cilj ispod Savskog mosta u Zagrebu. Divljevodaški kadeti i svi mirnovodaši natjecali su se na Jarunu na dionici od oznake 2000m do kanala ispred Kanu kluba Končar. Ove godine nastupilo je 65 posada u raznim dobnim kategorijama od kadeta do veterana i turista.

Nažalost ni ove godine vrijeme nije bilo predivno. Cijelo vrijeme natjecanja padala je kiša, a visoka i brza Sava omogućila je brzi dolazak svih natjecatelja do cilja. Prvi na cilj ove godine je stigao kajakaš Filip Karamarko, član Kanu Kluba Končar, sa vremenom nešto preko jednog sata, 1:11:38.

Najuspješniji klub na natjecanju je bio Kanu klub Končar te je dobio prigodni pehar.

Rezultati 43. Međunarodnog kajakaškog maratona Samoborski otok - Zagreb, 2010.

 

Svjetsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama, Sloka 2010 - Matija Marinić 13. mjesto u disciplini C1 slalom

[kljukan_lijevo]Od 8.-12. rujna 2010. godine, na umjetnoj slalom stazi u Tacnu (Ljubljana), održano je najveće ovogodišnje slalom natjecanje, Svjetsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama. Našu zemlju predstavljala su trojica kajakaša (K1): Dinko Mulić, Andrej Glücks i Marko Mrkoci; i dvojca kanuista (C1): Matija Marinić i Danko Herceg. U njihovoj pratnji bila su dva trenera prof. Dubravko Lilek i Stjepan Perestegi.

Zbog prognoze da će rijeka Sava narasti, prve kvalifikacije su počele dan ranije u srijedu. Tako su već u srijedu počele kvalifikacijske utrke za discipline C1 žene, K1 žene, C1 muški i C2 muški. Tako su u srijedu nastupili i naši kanuisti. Danko Herceg nije uspio biti među prvih 30 kanuista te se nije kvalificirao u polufinale. Osvojio je 40. mjesto. Matija Marinić je sa svojom prvom kvalifikacijskom vožnjom zasjeo na 28. mjesto i tako uspio dohvatiti polufinale što je bilo izvrsno za našeg mladog kanuistu.

Više...
 

Najava Svjetskog prvenstva u slalomu na divljim vodama, Sloka 2010

[disc-slalom-matija-marinic]Sljedeći tjedan od 8.-12. rujna 2010. godine održat će se Svjetsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama za 2010. godinu u Tacnu, Ljubljana, Slovenija. Inače svjetska prvenstva u slalomu održavaju se svake godine s iznimkom godine u kojoj se održavaju ljetne olimpijske igre.

Ove godine nakon održanih izbornih natjecanja Hrvatsku slalom reprezentaciju čine, sve od reda, članovi našeg kluba. U disciplini K1 nastupit će Dinko Mulić, Andrej Glücks i Marko Mrkoci, dok će u disciplini C1 nastupiti Matija Marinić i Danko Herceg. U njihovoj pratnji su i dva trenera prof. Dubravko Lilek i Stjepan Perestegi.

Više...
 

Prvenstvo Republike Hrvatske u slalomu za seniore za 2010. godinu

[kljukan_desno]Dana 29.08.2010. godine, na slalom stazi u Donjoj Dubravi, održano je seniorsko Prvenstvo Republike Hrvatske u slalomu na divljim vodama za 2010. godinu u organizaciji Hrvatskog kajakaškog saveza i Kajak kanu kluba Zagreb. Na natjecanju je nastupilo 50-tak natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Stazu za seniorsko prvenstvo postavio je prof. Dubravko Lilek. Sama staza je bila tehnički zahtjevna i skoro na svakim vratim je bila neka mala zamka za natjecatelje.

Uglavnom, članovi našeg kluba polučili su izvrsne rezultate, no manje nismo ni očekivali. U disciplini kanua jednosjeda (C1) očekivano je pobijedio naš Matija Marinić. Odmah iza njega na drugom mjestu je Danko Herceg, najuspješniji hrvatski slalomaš.

Više...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kalendar

<<  Prosinac 2021  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031