Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

IN MEMORIAM: Zvonko Drakšić - Kula

IN MEMORIAM

Zvonko Drakšić - Kula

(1955 - 2012)

-Zvonko-Draksic-Kula bw

Dragi prijatelji, kanuisti, kajakaši, rafteri, s velikim bolom i tugom javljamo vam da je naš legendarni Kula danas preminuo tijekom njegovog posljednjeg uspona na Sljeme.

Svi mi koji smo ga poznavali mislili smo da je nemoguće da se to ikada dogodi. Oduvijek je zračio nekom posebnom, neiscrpnom energijom koja nas je uvijek očaravala, bilo da je išao na rijeke, mora, planine...

Kula je bio osebujan čovjek koji je skoro cijeli svoj život proveo među nama kanuistima, kajakašima i rafterima, kao natjecatelj, trener i veliki prijatelj. Stalno je bio pokretač nečeg novog; novog načina treninga, prehrane, novih sportskih aktivnosti, spreman eksperimentirati, ići do kraja... Volio se natjecati i uvijek je htio pobijediti, pa čak i onda kada nije imao nikakve šanse. No to ga nije smetalo da se bori do kraja.

Mladi divljevodaši u klubu često su se ugledali na njega zbog njegove neustrašivosti, njegovog prkošenja rijekama te njegove vječne želje za avanturom. Avantura mu je bila u krvi. Nikada nije prestao dolaziti na Savu, na rijeke; nikada nije prestao trenirati, veslati, natjecati se; nikada nije prestao ići u teretanu; a nogomet je, neki bi rekli, izmislio.

Natjecanja na Kupi više neće biti ista bez njega. Nedostajat će nam na nogometu. Više neće biti njegovih savjeta koji bi nekome promijenili cijeli dotadašnji pogled na život i svijet...

Dobrovoljnim pristupanjem Sportskoj četi tijekom Domovinskog rata mladima je dao primjer domoljublja i borbe za bolje sutra. U školama gdje je radio kao profesor tjelesnog odgoja bio je omiljeni profesor, najbolji razrednik, i kao takav ostavio je svoj pečat na brojnim generacijama.


Dragi Kula hvala ti na svemu!

Zbogom i vidimo se opet na nekoj divljoj rijeci, visokoj planini, tamo negdje...

 

Kalendar

<<  Prosinac 2021  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031