Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

8. Europsko seniorsko prvenstvo u spustu na divljim vodama 2011.

Ovaj tjedan počelo je 8. Europsko seniorsko prvenstvo u spustu na divljim vodama koje se ove godine održava u Srbiji, na rijeci Ibar pored Kraljeva.

Nakon europskih prvenstava u Bihaću (BIH) 2007. i Valtellini (ITA) 2009., Emil Milihram ponovno je osvojio naslov europskog prvaka u spustu na divljim vodama u klasičnom spustu u disciplini C1 (kanu jednosjed). Iza njega, na 2. mjesto zasjeo je Normen Weber (GER) dok je 3. mjesto osvojio Guillaume Alzingre (FRA). Osim Emila, u toj disciplini od naših još su nastupili Tomislav Lepan koji je završio na neslavnom 4. mjestu, Igor Gojić je bio 7., te mladi Antonio Obadić koji je završio na 12. mjestu.

Varaždinac Matej Herkov nastupio je u disciplini K1 (kajak jednosjed) i na kraju je završio na 33. mjestu. U disciplini C2 (kanu dvosjed) nastupila je posada Elvis Sanjković i Siniša Martinčević koji su osvojili 8. mjesto.

-2011-05-emil-milihram-ech-2011Dan nakon pojedinačnog natjecanja, održano je ekipno natjecanje u klasičnom spustu. Naša ekipa u disciplini 3xC1 u sastavu Emil Milihram, Tomislav Lepan i Igor Gojić očekivano je osvojila 1. mjesto i naslov europskih prvaka. Ista ta ekipa osvajala je zlatnu europsku medalju i u Bihaću (BIH) 2007. godine i u Valtellini (ITA) 2009. godine. Tako su naši reprezentativci i ove godine potvrdili europski primat.

No nije to sve. Naši reprezentativci startali su i u ekipnoj disciplini 3xC2 i to u sastavu Elvis Sanjković / Siniša Martinčević, Matej Herkov / Igor Gojić, Emil Milihram / Antonio Obadić. Osvojili su 3. mjesto, zaostavši iza reprezentacije Slovačke samo 3,30 sekunde.

Kompletni rezultati pojedinačnog i ekipnog natjecanja u klasičnoj utrci:

Rezultati Europskog prvenstva - klasična utraka - pojedinačno

Rezultati Europskog prvenstva - klasična utraka - ekipno

U nastavku tjedna održat će se pojedinačna i ekipna natjecanja u sprintu na divljim vodama. I u sprintu očekujemo vrhunske rezultate naših reprezentativaca!

Nakon dana odmora u subotu je krenulo natjecanje u sprintu. U sprintu se voze dvije vožnje koje se na kraju zbrajaju, a obično svaka traje oko 90 sekundi.

U sprintu, u disciplini C1, Igor Gojić je osvojio je srebrnu medalju, zaostavši iza Normena Webera (GER) samo 1,34 sekundu. Igor je nakon prve vožnje bio treći, no nakon druge uspio se probiti na drugo mjesto ispred slovenca Blaža Cofa koji je na kraju osvojio brončanu medalju. Od naših ostalih kanuista Emil Milihram i Tomislav Lepan su osvojili 5. i 6. mjesto, dok je mladi Antonio Obadić završio na 12. mjestu, isto kao i u klasičnom spustu.

U C2 diciplini (kanu dvosjed) Elvis Sanjković i Siniša Martinčević ponovo su se plasirali na 8. mjesto, a u kdisciplini K1 Matej Herkov poboljšao je svoj rezultat iz klasičnog spusta i zauzeo 25. mjesto.

U nedjelju su došle na red ekipne vožnje u sprintu. Naši reprezentativci kanuisti, Emil Milihram, Igor Gojić i Tomislav Lepan, osvojili su još jedan naslov europskih prvaka u disciplini 3xC1. Nakon toga, kao i u klasičnom spustu, ponovo su sjeli u čamce, ali ovaj put u kanue dvosjede (C2), i na kraju uspjeli osvojiti srebrnu medalju u ekipnom sprint natjecanju u disciplini 3xC2. Ekipu su sačinjavali (kao i u klasičnom spustu): Elvis Sanjković / Siniša Martinčević, Matej Herkov / Igor Gojić, Emil Milihram / Antonio Obadić.

Na kraju, bilanca je: 3 zlatne, 2 srebrne i 1 brončana medalja. Po riječima tajnika Hrvatskog i Europskog kajakaškog saveza ovoj je bio najbolji nastun naših reprezentativaca u spustu na divlji vodama na nekom europskom prvenstvu.

Rezultati pojedinačnih i ekipnih natjecanja u sprintu:

Rezultati Europskog prvenstva - sprint - pojedinačno

Rezultati Europskog prvenstva - sprint - ekipno

 

Kalendar

<<  Prosinac 2021  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031