Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kajak kanu klub Zagreb

Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u slalomu 2010.

Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u slalomu za 2010. godinu napokon se održalo nakon što je bilo odgođeno zbog vremenskih neprilika prije mjesec dana. Nažalost, ovaj novi termin nije naišao na dobar odziv natjecatelja iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, tako da su na startu bili samo hrvatski natjecatelji iz KKK Varteks, KK Končar i KKK Zagreb. Natjecanja su se održala u tri dobne kategorije kadeti, juniori i seniori.

U kadetskoj konkurenciji novi prvaci Zagreba su varaždinka Mia Fadiga u disciplini K1 kadetkinje, naš Ren Korpes u disciplini K1 kadeti te Ivan Tolić, član KK Končar, u disciplini C1 kadeti.

Više...
 

Kupa 2010

Nakon dugog niza godina i tradicionalnog datuma održavanja slaloma na Kupi tokom Prvomajskih praznika ove godine u suglasnosti s kalendarom Slovenskog kajakaškog saveza datum natjecanja pomaknut je 14 dana ranije što je garancija boljeg vodostaja za slalom natjecanje i većeg broja natjecatelja. Nažalost tokom istog vikenda održavala se velika ekološka akcija ''Očistimo Sloveniju'' pa su neki klubovi izostali sa natjecanja. Odaziv ostalih slovenskih  klubova bio je iznad očekivanja pa smo tokom oba natjecanja imali više od 95 natjecatelja na startu natjecanja. Žao nam je da u olimpijskoj slalom disciplini na domaćim natjecanjima nemamo veći odaziv hrvatskih klubova, pogotovo onih koji se deklariraju kao divljevodaški.

Prvog dana natjecanja bilo je vrlo uzbudljivo jer je konkurencija u svim uzrasnim kategorijama bila na visokoj razini. Nažalost po nas naši kajakaši i kanuisti se nisu iskazali u najsvjetlijem izdanju te najbrži Dinko Mulić zbog kaznenih poena, a ostali kajakaši i kaniuisti zbog presporih vožnji, nisu ispunili očekivanja. Morali smo se zadovoljiti jednom brončanom medaljom kod seniora, te broncom M. Bauera i broncom posade C2 Končarevih natjecatelja u juniorskoj konkurenciji.

Više...
 

Matija Marinić pobijedio u disciplini C1 na 42. Ilindenskom slalomu, IKAS 2010

disc-slalomOvog vikenda održan je tradicionalni 42. Ilindenski kajak slalom, IKAS 2010, na rijeci Treski u sportsko-rekreativnom centru Matka pored Skopja. Natjecanje se održava još od 1968. godine i skoro svake godine naš klub tamo ima svoje predstavnike. Tako su i ove godine u Skopje otputovali Dinko Mulić (K1) i Matija Marinić (C1).

Dinko je po makedonskim medijima bio favorit. No ipak, makedonski olimpijac Atanas Nikolovski, na svojoj stazi, pobijedio je u konkurenciji K1 sa vremenom 99,27 ispred Dinka koji je bio 5 sekundi sporiji (104,22).

U disciplini C1 pobijedio je naš Matija Marinić sa izvrsnim vremenom od 104,83 ispred Roberta Papazova iz makedonskog Velesa.

Na natjecanju je nastupilo 49 kajakša i kanuista iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.

Čestitamo Matiji i Dinku na osvojenoj zlatnoj i srebrnoj medalji na tradicionalnom 42. Ilindenskom slalomu, IKAS 2010!

 

Otvoreno Prvenstvo Grada Zagreba u spustu za 2010. godinu

Danas je po toplom, ali iznimno vjetrovitom vremenu, na rijeci Savi u Zagrebu, održano Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u spustu za 2010. godinu. Natjecanje su organizirali Kajakški savez Zagreba i Kanu klub Končar. Nastupilo je 65 posada različitih dobnih kategorija, od kadeta do veterana i turista.

Kadeti su startali prvi u grupnom startu. Najbrži kadet u disciplini K1 je bio Tino Karaselimović iz KKK Jarun, najbrža kadetkinja je bila Monika Viljevac, također iz KKK Jarun. Naš Filip Kostić-Križan (KKK Zagreb) pobijedio je u disciplini C1.

[tino-karaselimovic] [2010-03-pr-zg-spust-06-k1-kadeti] [2010-03-pr-zg-spust-07-k1-kadetkinje] [2010-03-pr-zg-spust-08-c1-kadeti]

Više...
 

HIT slalom challenge, Solkan 2010

[2010-04-dinko-mulic-hit-slalom-challenge]Ovog vikenda (10/11.04.2010.) na rijeci Soči u Solkanu (predgrađe Nove Gorice) održano je međunarodno natjecanje HIT slalom challenge kojeg ćemo, nažalost, morati brzo zaboraviti; što zbog loših rezultata, što zbog zastarjelog načina postave staze, što zbog jakog vjetra, te na kraju, zbog nemilog događaja ponavljanja polufinalne vožnje nekolicine domaćih natjecatelja na štetu našeg Danka Hercega koji je već bio u finalu, te na kraju ispao. Ovo natjecanje se bodovalo za ICF ranking, a za naše slalomaše je to bilo i 1. izborno natjecanje za sastav seniorske i juniorske reprezentacije Hrvatske.

U subotnjem dijelu prvo su vozili kanuisti te je Danko Herceg osvojio 14. mjesto i time se plasirao u polufinale. Matija Marinić je jednim neozbiljnim pristupom i nekoncentriranom vožnjom propustio polufinale zauzevši 34. mjesto (30 kanuista ide u polufinale).

Više...
 

Međunarodni slalom "Tacen 2010" i Spust "Medvode-Tacen 2010"

[2009-03-tacen-slalom-daniele-molmenti-3]U subotu je održan međunarodni slalom "Tacen 2010" na kojem je nastupilo više od 100 natjecatelja. Među njima bili su i 6 naših seniora; kanuisti Danko Herceg i Matija Marinić, te kajakaši Dinko Mulić, Marko Mrkoci, Andrej Glücks i Luka Čolić.

Među kajakašima seniorima najbrži je bio talijan Daniele Molmenti, aktualni europski prvak (Nottingham, GBR), sa vremenom 89,99 sekundi. Naš najbolje plasirani kajakš Dinko Mulić zauzeo je odlično 5. mjesto, odmah iza Petera Kauzera, aktualnog svjetskog prvaka iz Seo de Urgela. Dinko je imao problema u prvoj vožnji, ali je zato drugo odvozio izvrsno u vremenu 90,78 sekundi. Napominjem da se od dvije vožnje gleda samo bolja. Marko je zauzeo 14. mjesto sa vremenom 96,28; Andrej je bio 23. dok je Luka zauzeo 32. mjesto.

Više...
 

Forum Kajak kanu kluba Zagreb

edit_f2Od danas na našim klupskim internet stranicama je postavljen forum. Sada možete međusobno izmjenjivati mišljenja o raznim temama vezanim za kajakaški sport, naš klub i sve ostalo što ide uz to. Kako bi mogli pisati poruke na forumu prvo se morate registrirati. Molimo vas da obavezno pročitate Pravila foruma te da ih se pridržavate.

Podsjećamo članove kluba, a i sve ostale koji će aktivno koristiti forum, da našu internet stranica dnevno posjeti između 10 i 20 dobronamjernih surfera i da je od vrlo velike važnosti da poruke koje ćete stavljati na forum budu pristojne i nadasve tolerantne jer u protivnom možemo vrlo lako narušiti ugled našeg kluba.

U svakom slučaju forum je još u povojima i bilo bi super kada bi iznjeli svoje primjedbe i prijedloge vezane za teme na forumu ili bilo što drugo vezano za forum. Naravno, pohvale su dobrodošle!

Sada možete odmah na forum!

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL