Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kajak kanu klub Zagreb

Svjetsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama, Sloka 2010 - Matija Marinić 13. mjesto u disciplini C1 slalom

[kljukan_lijevo]Od 8.-12. rujna 2010. godine, na umjetnoj slalom stazi u Tacnu (Ljubljana), održano je najveće ovogodišnje slalom natjecanje, Svjetsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama. Našu zemlju predstavljala su trojica kajakaša (K1): Dinko Mulić, Andrej Glücks i Marko Mrkoci; i dvojca kanuista (C1): Matija Marinić i Danko Herceg. U njihovoj pratnji bila su dva trenera prof. Dubravko Lilek i Stjepan Perestegi.

Zbog prognoze da će rijeka Sava narasti, prve kvalifikacije su počele dan ranije u srijedu. Tako su već u srijedu počele kvalifikacijske utrke za discipline C1 žene, K1 žene, C1 muški i C2 muški. Tako su u srijedu nastupili i naši kanuisti. Danko Herceg nije uspio biti među prvih 30 kanuista te se nije kvalificirao u polufinale. Osvojio je 40. mjesto. Matija Marinić je sa svojom prvom kvalifikacijskom vožnjom zasjeo na 28. mjesto i tako uspio dohvatiti polufinale što je bilo izvrsno za našeg mladog kanuistu.

Više...
 

Najava Svjetskog prvenstva u slalomu na divljim vodama, Sloka 2010

[disc-slalom-matija-marinic]Sljedeći tjedan od 8.-12. rujna 2010. godine održat će se Svjetsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama za 2010. godinu u Tacnu, Ljubljana, Slovenija. Inače svjetska prvenstva u slalomu održavaju se svake godine s iznimkom godine u kojoj se održavaju ljetne olimpijske igre.

Ove godine nakon održanih izbornih natjecanja Hrvatsku slalom reprezentaciju čine, sve od reda, članovi našeg kluba. U disciplini K1 nastupit će Dinko Mulić, Andrej Glücks i Marko Mrkoci, dok će u disciplini C1 nastupiti Matija Marinić i Danko Herceg. U njihovoj pratnji su i dva trenera prof. Dubravko Lilek i Stjepan Perestegi.

Više...
 

Rezultati Prvenstava Hrvatske na stazi u Donjoj Dubravi

[donja-dubrava-slalom-staza]

Prvenstvo Republike Hrvatske u spustu - klasična utrka za kadete, 2010.

U petak, 27.08.2010. godine, na desnom drenažnom kanalu HE Dubrava održano je Prvenstvo Hrvatske u spustu - klasična utrka za kadete za 2010. godinu.

Rezultati: Prvenstvo Republike Hrvatske i spustu - klasika za kadete za 2010. godinu

Prvenstvo Republike Hrvatske u slalomu za kadete i juniore, 2010.

U subotu, 28.08.2010. godine, održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u slalomu na divljim vodama za kadete i juniore za 2010. godinu.

Više...
 

Europsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama za juniore i seniore do 23 godine, Leipzig - Markkleeberg 2010.

Održano je Europsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama za juniore i seniore do 23 godine u Njemačkom Makkleebergu pored Leipziga od 4-8.08.2010.

I došao je taj četvrtak, dan kvalifikacija na Europskom prvenstvu.

Prvo su nastupili juniori, a s njima i naš usamljeni Filip Kuftinec u disciplini K1. S obzirom da je 15 godišnjak i da mu je to prva jaka utrka, dobro je savladao stazu. Bez kaznenih bodova i promašenih vrata, zauzeo je 43. mjesto od 61 natjecatelja. Nije se plasirao u polufinale (prvih 20), ali je opravdao svoj nastup.

Poslijepodne nastupaju seniori U23. Prvo kajakaši, Mrkoci i Karamarko.

Više...
 

Prvenstvo Republike Hrvatske u slalomu za seniore za 2010. godinu

[kljukan_desno]Dana 29.08.2010. godine, na slalom stazi u Donjoj Dubravi, održano je seniorsko Prvenstvo Republike Hrvatske u slalomu na divljim vodama za 2010. godinu u organizaciji Hrvatskog kajakaškog saveza i Kajak kanu kluba Zagreb. Na natjecanju je nastupilo 50-tak natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Stazu za seniorsko prvenstvo postavio je prof. Dubravko Lilek. Sama staza je bila tehnički zahtjevna i skoro na svakim vratim je bila neka mala zamka za natjecatelje.

Uglavnom, članovi našeg kluba polučili su izvrsne rezultate, no manje nismo ni očekivali. U disciplini kanua jednosjeda (C1) očekivano je pobijedio naš Matija Marinić. Odmah iza njega na drugom mjestu je Danko Herceg, najuspješniji hrvatski slalomaš.

Više...
 

Europsko seniorsko prvenstvo u slalomu, Bratislava 2010.

Europsko prvenstvo održano je u Bratislavi od 13.-15. kolovoza 2010. godine, nakon što je zbog visokog vodostaja Dunava otkazano u terminu 02.-06. lipnja. Za reprezentaciju Hrvatske nastupili su Matija Marinić u disciplini C1 te Dinko Mulić, Marko Mrkoci i Filip Karamarko u disciplini K1. Pojedninačnim vožnjama nisu zadovoljili očekivanja i nitko se nije plasirao u polufinale (po pravilima europske federacije prvih 20 mjesta u kvalifikacijama) dok su ekipa 3xK1 izveslali maksimalno u svojim mogućnostima i osvojili 9. mjesto.

 

Najava Europskog prvenstva u slalomu na divljim vodama za juniore i seniore do 23 godine, Leipzig - Markkleeberg 2010.

Prije svega pozdrav od juniorsko–unteraške ekipe (seniori do 23 godine) iz kišovitog istnjemačkog  univerzitetskog grada Leipziga, gdje je švabo napravio odličnu umjetnu divljovodašku stazu te dobio organizaciju Europskog prvenstva u slalomu za juniore i seniore do 23 godine (unter 23) za 2010. godinu.

Ovo je i kratka najava Prvenstva Europe u slalomu koje će se održati od 4. do 8. kolovoza ove godine. U ekipi su:

  • K1 seniori do 23 godine: Marko Mrkoci i Filip Karamarko.
  • C1 seniori do 23 godine: Matija Marinić
  • K1 juniori:  Filip Kuftinec,
  • trener: Dubravko Lilek.

Mada smo bili ovdje prije mjecec dana na 6-dnevnim pripremama, voda i staza još nisu u cijelosti svima sjele. Dečki su odradili 7-8 treninga na vrlo tehnički zahtjevnoj stazi, te su neki akceptirali vodu, a neki još imaju dosta problema. Kad vidimo kako će biti postavljena vrata za natjecanje znati ćemo nešto više. Do tada nam je ostalo još dva treninga  i nadamo se najboljem.

Drago mi je što se mladi kajakaš, junior Kuftinec dobro snašao. Ne boji se vode te se vozi napadački. Naši seniori Mrkoci i Marinić rutinerski savladavaju brzake, ali po mom mišljanju još je tu dosta kaznenih (banki), a Končarevac Karamarko ima problema i sa savladavanjem same vode.

U očekivanju početka Europskog prvenstva lijepi pozdrav,

Dudo

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL