Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kajak kanu klub Zagreb

8. Europsko seniorsko prvenstvo u spustu na divljim vodama 2011.

Ovaj tjedan počelo je 8. Europsko seniorsko prvenstvo u spustu na divljim vodama koje se ove godine održava u Srbiji, na rijeci Ibar pored Kraljeva.

Nakon europskih prvenstava u Bihaću (BIH) 2007. i Valtellini (ITA) 2009., Emil Milihram ponovno je osvojio naslov europskog prvaka u spustu na divljim vodama u klasičnom spustu u disciplini C1 (kanu jednosjed). Iza njega, na 2. mjesto zasjeo je Normen Weber (GER) dok je 3. mjesto osvojio Guillaume Alzingre (FRA). Osim Emila, u toj disciplini od naših još su nastupili Tomislav Lepan koji je završio na neslavnom 4. mjestu, Igor Gojić je bio 7., te mladi Antonio Obadić koji je završio na 12. mjestu.

Varaždinac Matej Herkov nastupio je u disciplini K1 (kajak jednosjed) i na kraju je završio na 33. mjestu. U disciplini C2 (kanu dvosjed) nastupila je posada Elvis Sanjković i Siniša Martinčević koji su osvojili 8. mjesto.

Više...
 

15. Memorijal "Siniša Razlog", 2011

disc-spustNa rijeci Dravi pored Varaždina održan je, sada već tradiconalni, 15. Memorijal "Siniša Razlog". Ovdje možete naći rezultate sa tog natjecanja u spustu na divljim vodama.

Rezltati: 15. Memorijal "Siniša Razlog", 2011.

 

Kupa 2011.

Ovog vikenda na rijeci Kupi odvijala su se četiri divljevodaška natjecanja koja su ujedno bila i izborna natjecanja za  seniorske i juniorske reprezentacije. Na natjecanjima su nastupili kajakaši i kanuisti iz Slovenije i Hrvatske.

Ovdje možete naći rezultate sa sva četiri natjecanja.

Rezultati izborne utrke za seniore i juniore u spustu-sprint za 2011. godinu

Rezultati izborne utrke za seniore u spustu - klasična dionica za 2011. godinu

Rezultati Izborne utrka za seniore i juniore u slalomu za 2011. godinu - 1. Memorijal Dražena Veselka

Rezultati Izbornog natjecanja za juniore u slalomu za 2011. godinu - Pokal Petra Klepca 2011.

 

Zimske pripreme u Splitu, 3. - 8. 1. 2011

[kljukan]Još se nismo ni odmorili od sarme i kolača, a več je počelo pakiranje za prve ovogodišnje pripreme. Ekipa od dva seniora, Marko Mrkoci i Matija Marinić, te dva juniora, Ren Korpes i Filip Kostić Križan, pod vodstvom trenera Davora Marića uputila se put Splita. Tjedan dana na moru (od 3. do 8. 1. 2011) i nije tako loš način za započeti novu godinu Smile, mada je nama proteklo u radnom tonu.

Nakon dosta vremena ponovno je dogovoren smještaj u vojarni Lora koja se  pokazao kao dobar odabir. More, treretana i atletska staza na par metara od soba a Marjan samo malo dalje - više nam i nije trebalo. Treninzi su odrađeni u skadu sa planom, a tome je doprinijelo i vrijeme koje nam je išlo na ruku (10-ak stupnjeva i bez kiše).

 

Svjetski kup u spustu na divljim vodama (1 & 2), Sort 2011

U Španjolskoj su od 15. do 17. travnja održane prve dvije utrke svjetskog kupa u spustu na divljim vodama. Prva utrka je bila klasični spust, dok je druga bila sprint. Na utrkama su nastupili i hrvatski reprezentativci koji se oduvijek sa ovakvih natjecanja vraćaju sa medaljama (Svjetsko seniorsko prvenstvo u spustu Sort 2010.). Tako je bilo i ovog puta, no nešto malo skromnije.

U klasičnoj utrci u disciplini C1 (kanu jednosjed) pobijedio je naš Emil Milihram, aktualni svjetski prvak koji je tu titlulu osvojio baš na toj divljovodaškoj stazi na rijeci La Noguera Pallaresa. Iza Emila drugi je bio Norman Weber (GER) dok je treće mjesto zauzeo Guillaume Alzingre (FRA). Tomislav Lepan (svjetski doprvak u toj disciplini iz 2010.) je osvojio 5. mjesto, dok je Igor Gojić zauzeo 7. mjesto.

U disciplini K1 (kajak jednosjed) naš Matej Herkov je zauzeo 26. mjesto.

U drugoj utrci (sprint) u disciplini C1 pobijedio je Yann Claudepierre (FRA) ispred Guillaume Alzingre (FRA) i Norman Webera (GER). Od naših, Emil Milihram je ponovo bio najbolji i osvojio je 4. mjesto. Igor gojić je bio 6. a Tomislav Lepan 8.

Kajakaš Matej Herkov u disciplini K1 zauzeo je 27. mjesto.

U prilogu možete pročitati kompletne rezultate sa obe utrke svjetskog kupa.

Svjetski kup - klasična utrka, rezultati

Svjetski kup - sprint, rezultati

   

15. Memorijal "Tibor Šaramo" / 40. Novogodišnje-Štefanjski spust 2010.

[2010-12-15mts-40nss-01]Po snježnom i hladnom vremenu, na nešto malo ispod 0°C, danas na Štefanje, održano  je tradicionalno kajakaško natjecanje na rijeci Savi. Ove godine to je jubilarni 15. memorijal "Tibor Šaramo" i jubilarni 40. Novogodišnje-Štefanjski spust. Ovim kajakaškim spustom zatvara se natjecateljska sezona za ovu godinu.

Inače, ovo natjecanje se održava od davne 1971. godine i obično se odražavalo 2. siječnja i stoga se zvalo Novogodišnji spust. No, od kada 2. siječanj više nije bio praznik, natjecanje se prebacilo 7 dana ranije na Štefanje. Ova tradicionalna utrka je nakon prerane smrti sportskog novinara i zaljubljenika u kajakaški sport Tibora Šaramoa postala i utrka njemu u spomen.

Grupni start natjecanja je bio točno u podne kod Podsusedskog mosta. Vodostaj rijeke Save je danas dosta visok pa smo natjecatelje u cilju očekivali već 30 minuta nakon starta. Tako je i bilo.
Više...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL