Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Svjetsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama, La Seu de Urgell (ESP), 2009

Udobno zavaljen u fotelju pred ekranom od 110 cm na kanalu SLO2 uživao sam u 2 sata kajakaškog slaloma gledajući poznate kajakaše i kanuiste u borbi za medalje na svijetskom prvenstvu u španjolskom La Seu de Urgellu. Moram priznati da već dugo nisam tako uživao u nekom televizijskom sportskom natjecanju, ali isto tako sa određenom gorčinom i sjetom u srcu. Naime, naših nije bilo u finalnom dijelu, iako sam očekivao Dinka Mulića tamo. Dinko je završio na 31. mjestu. Sekunda ga je dijelila od polufinala, tj. da bude među prvih 20, nakon čega je sve moguće. Marko Mrkoci zauzeo je 71. mjesto jer je imao dosta kaznenih sekundi (6 u prvoj vožnji i 8 u drugoj), ali njegovo vrijeme tek dolazi, tek se počeo približavati dobrima.

To je što se kajaka tiče. U disciplini C1 još teže razočaranje. Matija Marinić nije upće nastupio jer mu je opet nateklo koljeno, isto kao i u Liptovskom  Mikulašu na europeskom prvenstvu krajem srpnja. Podsjetimo se da je imao operaciju koljena krajem veljače.

Radostan sam što je Peter Kauzer, Slovenac, postao prvak svijeta u kajaku. Slovenska posada C2 Taljat-Božič osvojila je 3. mjesto u kanu u dvosjedu. Pa oni su nam susjedi s kojma stalno treniramo.

Što sa sjetom? 1992. godine Olimpijske igre! A mi razmišljamo o medalji; kandidati za reprezentaciju: Herceg, Perestegi, Sedlar, Crnković, Glücks. Dosta ljudi, normu ispunjavaju Herceg i Perstegi u C1. Na kraju Danko Herceg osvaja 9. mjesto sa 5 kaznenih (bez kaznenih imao bi srebro). Stjepan Perestegi vozi dobro ali plaća danak mladosti te osvaja 23. mjesto. Nije se dečkima imalo što prigovoriti.

Nema se ni sada, samo se malo igra promjenila. To što se sada radi bliže je poslu nego športu. Konkurencija je strašna! Sport se je razvio i u nekim egzotičnim zemljama koje su bogate divljom vodom, umjetne slalom staze niču iz dana u dan, jake zemlje izdvajaju puno novaca itd.

A šta to znači? Mislim da možemo parirati svjetskoj eliti, samo se drugačije treba postaviti. Trebalo bi odrediti prioritetna natjecanja, natjacanja gdje sportaš mora napraviti rezultat prije glavnog nastupa nebi li se smanjila trema ili stah od rezultata. Za razliku od naših reprezentativaca ostali imaju jake i teške izborne utrke. Ostali imaju i više klubova. Nadalje, mislim da su dečki više trebali biti na stazi u La Seu de Urgellu.

Apsolutno je potrebno posvetiti više pažnje individualnom radu u sferi reprezentacije.

trener KKK Zagreb
Dubravko Lilek, prof.

 

Rezultati

C2 muški Finale Polufinale Kvalifikacije
C2 muški ekipno Finale Polufinale
K1 žene Finale Polufinale Kvalifikacije
K1 žene ekipno Finale Polufinale
C1 muški Finale Polufinale Kvalifikacije
C1 muški ekipno Finale Polufinale
K1 muški Finale Polufinale Kvalifikacije
K1 muški ekipno Finale Polufinale
C1 žene Finale Polufinale Kvalifikacije
C1 žene ekipno Finale

Izvor: Službene stranice svjetskog prvenstva

 

Komentari

2007-goran-glumac-atena-pripreme-01.jpg

Kalendar

<<  Rujan 2021  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930