Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Prvenstvo Repubike Hrvatske u spustu i slalomu za kadete, juniore i seniore za 2009. godinu

Od 28. do 30. kolovoza 2009. održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u kajaku i kanu na divljim vodamam u svim disciplinama: klasičan spust, sprint i slalom. Natjecanje je organizirao Kajak kanu klub Varteks u suradnji sa Hrvatskim kajakaškim savezom. Na natjecanjima su nastupili kajakaši i kanuisti iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Sva natjecanja su održana na drenažnom kanalu HE Donja Dubrava.

Petak, 28. kolovoza 2009.

U petak je održano Prvenstvo Republike Hrvatske u disciplini klasični spust. Jutarnje natjecanje su otvorili kadeti. Novi državni prvaci u kadetskoj konkurenciji su Nikola Težak (KKK Varteks) u disciplin K1, Leon Božić (KKK Varteks) u disciplini C1, Mia Fadiga (KKK Varteks) u disciplini K1 kadetkinje.

Rezultati: Prvenstvo Republike Hrvatske u spustu za kadete za 2009. godinu

Popodne su nastupili juniori i seniori. Juniorski državni prvaci postali su Matej Herkov (KKK Varteks) u disciplini K1, te Antonio Obadić (KK Končar) u disciplini C1. Ipak, najbrži junior u K1 je bio Darko Savić (KKK Vrbas) iz Banja Luke, te odnio sveukupnu pobjedu u toj disciplini.

U seniorskoj kategoriji u disciplini C1 očekivano je pobijedio hrvatski reprezentativac Emil Milihram (KKK Varteks) koji je ove godine u lipnju osvojio naslov europskog prvaka u istoj disciplini. Za njim su bili Igor Gojić i Tomislav Lepan (oba KK Končar).

U disciplini K1, najbrži je bio Sreten Biljić (KKK Drina) iz Bajine Bašte, no naslov državnog prvaka pripao je Filipu Karamarku (KK Končar) ispred Nenada Viljevca (KKK Jarun) i Dušana Brkušanina (KKK Varteks).

Rezultati: Prvenstvo Republike Hrvatske u spustu za juniore i seniore za 2009. godinu

Subota, 29. kolovoza 2009.

U subotu su održana natjecanja u sprintu za kadete, juniore i seniore.

U kadetskoj kategoriji u sprintu ponovo su najbrži bili pobjednici iz klasičnog spusta. Tako su ponovo slavili Nikola Težak, Leon Bužić i Mia Fadiga (svi KKK Varteks), svako u svojoj disciplini.

U juniorskoj kategoriji također su prva mjesta osvojili isti pobjednici iz klasičnog spusta.

U seniorskoj konkurenciji u disciplini C1 pobijedio je Igor Gojić (KK Končar) ispred Emila Milihrama (KKK Varteks) i svog klupskog kolege Tomislava Lepana (KK Končar).

U disciplini K1 najbolji su bili isti kajakaši kao i u klasičnom spustu.

Rezultati: Prvenstvo Republike Hrvatske u sprintu za kadete, juniore i seniore za 2009. godinu

Nedjelja, 30. kolovoza 2009.

U nedjelju je održano državno prvenstvo u disciplini slalom u svim kategorijama.
Dolaskom slovenskih kadeta iz Celja prva mjesta u disciplini K1 bila rezervirana za njih. Pobijedio je Martin Srabotnik (KKK Nivo Celje), drugi je bio Vid Karner (KKK Nivo Celje), dok je treće mjesto osvojio Nikola Težak (KKK Varteks) i tako postao državni prvak i u slalom disciplini. Mia Fadiga je ponovo pobijedila u disciplini K1 kadetkinje, dok je Leon Bužić (KKK Varteks) pobijedio u disciplin C1.

U juniorskoj kategoriji u disciplini K1 pobjedu je odnio Simon Brus (KKK Nivo Celje) ispred Darka Savića i Luke Tomaševića (oba KKK Vrbas). Najbolji hrvatski kajakaš je bio Matej Herkov (KKK Varteks), no nažalost, tek na 5. mjestu. Među C1 juniorima najbolji je bio Ambrož Mikelj (KKK Nivo Celje), ispred hrvatkih kanuista Matija Bauera (KK Končar) i Dine Bužića (KKK Varteks).

U seniorskoj kategoriji, napokon su došli do izražaja naši kajakši i kanuisti, što smo i očekivali. U disciplini K1 pobjedu je odnio olimpijac Dinko Mulić, ispred Andreja Glucksa i Marka Mrkocija (svi KKK Zagreb). U disciplini C1 novi državni prvak je Matija Marinić, drugi je Goran Glumac dok je treće mjesto zauzeo Marko Mikša (svi KKK Zagreb).

Rezultati: Prvenstvo Republike Hrvatske u slalomu za kadete, juniore i seniore za 2009. godinu

Naše slalomaše od 8. do 13. rujna očekuje najvažnije natjecanje sezone, Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj, na olimpijskoj stazi u La Seu de Urgellu. Sljedeće natjecanje u spustu biti će međunarodni kajakaški maraton od Samoborskog otoka do Zagreba koji će se održati 26. rujna 2009. godine.

 

 

Komentari

2006-andrej-glucks-trening-tacen.jpg

Kalendar

<<  Rujan 2021  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930