Kajak kanu klub Zagreb

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kupa 2010

Nakon dugog niza godina i tradicionalnog datuma održavanja slaloma na Kupi tokom Prvomajskih praznika ove godine u suglasnosti s kalendarom Slovenskog kajakaškog saveza datum natjecanja pomaknut je 14 dana ranije što je garancija boljeg vodostaja za slalom natjecanje i većeg broja natjecatelja. Nažalost tokom istog vikenda održavala se velika ekološka akcija ''Očistimo Sloveniju'' pa su neki klubovi izostali sa natjecanja. Odaziv ostalih slovenskih  klubova bio je iznad očekivanja pa smo tokom oba natjecanja imali više od 95 natjecatelja na startu natjecanja. Žao nam je da u olimpijskoj slalom disciplini na domaćim natjecanjima nemamo veći odaziv hrvatskih klubova, pogotovo onih koji se deklariraju kao divljevodaški.

Prvog dana natjecanja bilo je vrlo uzbudljivo jer je konkurencija u svim uzrasnim kategorijama bila na visokoj razini. Nažalost po nas naši kajakaši i kanuisti se nisu iskazali u najsvjetlijem izdanju te najbrži Dinko Mulić zbog kaznenih poena, a ostali kajakaši i kaniuisti zbog presporih vožnji, nisu ispunili očekivanja. Morali smo se zadovoljiti jednom brončanom medaljom kod seniora, te broncom M. Bauera i broncom posade C2 Končarevih natjecatelja u juniorskoj konkurenciji.

Drugog dana malo bolje su proradili seniori kajakaši Mulić koji je imao oba najbrža vremena ali samo jedan bez kaznenih bodova, te Marinić koji je tek posljednju vožnju odvezao bez kaznenih bodova te s tim rezultatom pobijedio među kanuistima, tako da su dvije zlatne medalje pospremljene u domaći regal KKK Zagreba a novčane nagrade u džep Zagrebovih natjecatelja. Njima su se još pridružila srebrna odličja Marka Mrkocija u K1 i Danka Hercega u C1 ali i žal što drugog dana nije na startu bilo ponajboljih slovenskih seniora sa subotnjeg natjecanja, pa ne možemo objektivno previše slaviti ove medalje. Definitivno zabrinjavaju rezultati juniora, ali nadu pružaju Ren Korpes, Valentino Benjak i Filip Kuftinec koji su 13-15 godina, a natjecali su se u kategoriji do 18 godina te sa plasmanom iznad 20 mjesta zadovoljili svoje trenere.

Subota: Rezultati II. izborne slalom utrke za seniore i juniore, 2010. godina

Nedjelja: Rezultati slalom utrke Pokal Petera Klepca 2010

Nikako iz ovog kratkog osvrta na natjecanja ne želim izdvojiti gotovo savršenu organizaciju natjecanja koju su na svojim leđima iznijeli stariji članovi KKK Zagreba uz pomoć dobrih prijatelja iz KK Končar (Čokora, Biuklića i Hohnjeca) te uz sve strože delegate Slovenskog kajakaškog  saveza ovo natjecanje okarakterizirano je kao izuzetno uspješno i dobro organizirano. Ideje za iduće još bolje natjecanje se već rodilo u nekima od nas samo se nadamo uspješnijoj godini pa da nam se plan od 150 natjecatelja u oba natjecanja ostvari već iduće godine.

Na rijeci Kupi na granici Šengena tj. na hrvatsko–slovenskoj granici uz dobru volju svih neizostavno moram napomenut carinike, policiju, liječnika, spasioce, suce, Hrvatski kajakaški savez, Kajakaški savez Zagreba, Slovenski kajakaški savez, Športsko društvo Outsider iz Osilnice te naš KKK Zagreb još jednom smo dokazali da za kajakaštvo na divljim vodama ne postoje granice!

Još jednom je sport pobijedio!

Hvala svima koji su bili dio natjecanja!

Voditelj natjecanja i trener reprezentacije
Stjepan  Štef  Perestegi
 

Komentari

2006-emir-mujcinovic-wch-prag.jpg

Kalendar

<<  Rujan 2021  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930